Hayat Boyu Kütüphane Paneli Yapıldı
11.04.2014 03:22

Prof. Dr. Abdülkadir Karahan Kütüphanesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve TYB Şanlıurfa Şubesinin ortaklaşa düzenlediği Kütüphaneler Haftası üç etkinlik ile başladı.

İlk Etkinlik Prof. Dr. Abdülkadir Karahan Kütüphanesinde "Hayat Boyu Kitap" adlı fotoğraf sergisi oldu. Kitap, kütüphane ve Kitap Okuyan insanlara dair yaklaşık 30 adet fotoğraf Abdülkadir Karahan Kütüphanesinde sergilendi. Serginin açılışını Karaköprü Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarmış, Gazeteci Yazar Naci İpek ve Uğur Dersanesi  Kurucu Müdürü M. Emin Karahan birlikte yaptılar. Kütüphane Müdürü Eyyüp Azlal, öğrencinin ve okuyucun dikkatini çekmek için böyle bir sergi açtıklarını söyledi. Sergi, Cuma gününe kadar açık kalacak.

İkinci Etkinlik ise Şanlıurfa İl Milli Eğitim Konferans Salonunda "Ömür Boyu Kitap ve Kütüphane" adlı bir paneldi. Sunuculuğu Ömer Salih Ünlünün yaptığı panelde kitap ve kütüphane hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra panelistler kürsüye davet edildi. Kütüphane Müdürü-Yazar Eyyüp Azlal'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelin diğer konukları ise Eğitimci-Yazar Mehmet Sarmış ve Yazar Naci İpek idi.

Yazar Eyyüp Azlal, okul kütüphanelerinin güncellenmesi ve diğer kütüphanelerle ortak bir otomasyon içerisinde değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca okul kütüphanelerinin artık bodrum katında değil de okulun en görkemli yerinde olması gerektiğini vurguladı, bunun yanında bir memur ve bir öğretmenin okul kütüphanelerinde sürekli görev almasının şart olduğunu ifade etti.

Daha sonra söz alan Eğitimci-yazar Mehmet Sarmış, Bir yazarın kitabı ve bir kitabın yazarı adlı konuşmasında hem bir öğretmen, hem bir baba, hem bir müdür olarak yıllarca insan ilişkilerimin kâğıda yansıması olarak bu kitap ortaya çıktı, dedi. Yazar Mehmet Sarmış, “Küçük Yüreklere Dokunmak” ve “Yüreğin Sesi” adlı kitaplarının nasıl bir süreç sonunda yazıldığını anlattı. İlk kitapta, meslek hayatında bizzat tanıdığı, yakından ilgilendiği öğrencilerinin acılı hikâyelerini yazdığını; ikinci kitapta ise kurguladığı hikâyelerin yer aldığını söyledi. Programa katılan öğrencileri ısrarla okumaya ve yazmaya davet etti.

Duayen Gazeteci-Yazar Naci İpek, Urfa’da en eski kitapçı kendisinin olduğunu, eskiden İstanbul’dan kendisine kamyonlarla kitap geldiğini söyleyerek şimdilerde ise kitap satamadığım için iş yerim kapalı duruyor. Ve içeride binlerce kitap var,dedi.

Panelin sonuç konuşmasında Eyyüp Azlal Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Aziz Çiftçi beye, Edebiyat Öğretmeni Faruk Hurma ve öğrencilerine teşekkür ettikten sonra şu cümleyle sözünü bitirdi.  "Allah bize oku diye emretmiş,  ya yaz! Diye emretseydi halimiz nice olurdu? Bu söze  yazar Mehmet Sarmış itiraz ederek “böyle söylemekle yazar olanlara ne diyeceğiz” dedi.

-gobeklitepehaber.com