Hocaların Hocası Karahan Hoca Anılıyor
28.07.2014 02:31

Kütüphanemizin kurucusu, Edebiyat tarihçisi, İslam Edebiyatı üzerine araştırmaları ve yazıları ile bilinen Hocaların Hocası şair ve yazar Prof. Dr. Abdülkadir Karahan, ölümünün 14. yılında  28 Temmuz 2014 (bugün) Zincirlikuyu Mezarlığındaki kabri başında anılacak. Ailesi, öğrencileri ve sevenlerinin katılacağı anma programında Kur’an-ı Kerim okunup dua edilecek.

Prof.Dr. Abdülkadir Karahan (Hocaların Hocası)

1913 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi, Yüksek Öğretmen Okulu ve Sorbonne Üniversitesinden mezun oldu.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Yüksek İslâm Enstitüsü ve Kahire Ayn Şems Üniversitesinde Profesör olarak görev yaptı.
Özellikle Eski Türk Edebiyatı ve başta hadis olmak üzere İslâmi İlimler alanlarında 40'ın üzerinde eser verdi. Yurtiçi ve yurtdışında yayınlanan çok sayıda ilmi makalesi vardır.
Tasvir, Yeni Sabah, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Güneş ve Türkiye Gazetelerinde yazılar yazdı. M.E.B, İlesam, Türk Edebiyatı Vakfı, Türkoloji Enstitüsü ve daha birçok kurum tarafından ödül verildi.
Dünya Mukayeseli Edebiyat Birliği, Altay İlimleri Daimi Konferansı, İkbal Akademisinin yanısıra birçok milletlerarası ilmi kuruluşun üyesi idi.
Evli ve 1 kız babası olan Karahan Hoca, 2000 yılında İstanbul’da vefat etti. Kabri, Zincirlikuyu Mezarlığındadır.